Privaatne, ehe ja traditsiooniline Saaremaa turismitalu

Traditsiooniline Saaremaa talu

Loode talu Saaremaal

Loode turismitalu asub Kuralase külas Tagamõisa poolsaarel Lääne-Saaremaal. Siia saabudes naudite harjumatut vaikust, vaid mets- ja koduloomade hääled ümbritsevad Teid 19. saj. hõngulises talus.

Eripalgeline loodus

Meie turismitalu ümbruses on rikkalikult erinevaid taimi ja orhideede matkarada. Siinne loodus on vaheldusrikas ja mitmekesise rannajoonega – pankrannikust liivarannani. Võimalus matkamiseks jalgsi või jalgratastel. Väga head ujumisvõimalused nii meres kui järves.

Ehedalt Saaremaine

Puhkuse Loode talus teeb meeldejäävaks aidaromantika ning maheda leiliga suitsusaun. Alati saab käia ka duši all või löögastuda tuttavamas leilis – siin on abiks turismitalu peahoones asuv Soome saun. Suvepäikest nautida ja ujuda saab Uudepanga lahes, kus on kaunis looduslik liivarand. Kaugele ei jää ka Harilaiu poolsaar ning Kiipsaare tuletorn, Odalätsi allikad, Suuriku pank ja palju muud! Naaberkülas ootavad sõbralikud Saaremaa-tõugu hobused, kellega ratsutamine on ühtviisi mõnus nii lastele kui täiskasvanutele. Lähedalolevale Vilsandi saarele sõitjad saavad alati kaks elamust – nii veerandtunnise meresõidu kui ka Papissaare sadamasse sõidu mööda sajandivanust ainulaadset enam kui kolme kilomeetri pikkust munakiviteed. Põnev on ka jalgsimatk üle laidude.

Peahoone kaevu poolt
Kiipsaare tuletorn
Talu kollane peahoone

Toitlustus – kodused toidud kohalikust toorainest

Loode turismitalu pakub kala, lambaliha, metsloomaliha ja palju muud ning meie joogivesi tuleb kohalikust allikast.
Suured wok- ja paellapannid võimaldavad teha süüa kuni 100-le inimesele. Grilli- ja peomaja pakub suvisel ajal võimalust pidada pidu vabas õhus kuni 60-le inimesele. Toitlustusest loe lähemalt siit.

Unikaalne majutus 19.sajandi taluhoonetes

Ööbimisvõimalus turismitalu peahoone teisel korrusel, aidatubades ja -lakas ning väikeses popsimajakeses. Kokku majutame kuni 34 inimest tubadesse. Lisaks on kadakasel karjamaal olemas ka telkimisplatsid koos pesemisvõimalusega. Sobiv koht ürituste korraldamiseks nii peredele kui firmadele. Uuri lähemalt “Meie kompleks” jaotusest.

Saare suitsusaun või soome saun

Loode turismitalu saunade valiku au ja uhkus on Saaremaa traditsiooniline suitsusaun. Aga kellele traditsiooniline saun oma suitsuse ja küünlavalge õhkkonnaga ei sümpatiseeri, on meie valikus nautimiseks ka kõigi kaasaegsete mugavustega soome tüüpi saun õdusas talu peahoones. Meie saunadest saad rohkem lugeda siit.